SØK ELEKTRO

MULIGHETENE ER IKKE MANGE
– DE ER UENDELIGE

Se film

Velger du elektrofag, velger du samtidig en tilnærmet uendelig horisont med spennende, givende arbeids-, videreutdannings- og yrkesretninger.


Scroll

Elektrofag gir deg utrolig mange
muligheter i fremtiden, med fagbrev

Les Fremtiden er elektrisk (nettavisen)

Fremtiden er elektrisk

Ikke bare går du til spennende og trygge jobber med god lønn, du kan utdanne deg videre når det måtte passe deg best, enten årsaken er økonomi eller at du har lyst på forandring.

Apropos forandring. Behovet for elektrofaglig kompetanse er stor og økende verden over.

Samfunnet og verden er opptatt av at vi skal være snillere med naturen, vi forbruker og ødelegger miljøet – forbruk og forurensninger må gjøres bedre/mindre. Svært mange tiltak handler om å gjøre forbruk elektrisk. Derfor har bilene blitt elektriske, båter blir elektriske – på mange plan er løsningen Elektrisk. Elektrisiteten kommer fra naturen i Norge med vannkraft, solceller og noe vindkraft er miljøtiltak som ikke forurenser lufta.

Fremtiden ER elektrisk – bli med å bygg fremtidsrettede løsninger!

Med elektrofag i baklomma kan du få deg jobb som den lokale elektrikeren og oppleve spennende, varierte hverdager eller du kan søke deg jobb i oljebransjen, utlandet eller industrien. Eller du kan gå videre til ingeniørstudier, sivilingeniør eller tekniker – det som måtte passe deg.

Mulighetene er mange!

Veien fra ungdomskolen til fagbrevet

Dersom du er ungdomskoleelev er neste steg å søke opptak ved Vg1 elektrofag. Dette er grunnfaget som gir deg valgmuligheter innen flere videregående kurs. Fagbrev som elektriker er målet, men allerede som Vg1 elev kan du begynne å sikte deg inn mot den retningen du føler er mest interessant for deg.

Etter Vg1 kan du søke deg til en rekke utdanningsretninger, bl. annet VG2 Automatisering, VG2 datateknologi og elektronikk, VG2 Elenergi og EKOM og VG2 Kuldeteknikk og Ventilasjonsteknikk.

Så snart du er ferdig med to spennende år som varierer mellom skolebenk og relevant praksis, går du ut i jobb som lærling i en bedrift. Her jobber du i ca. 2,5 år. Fullført og bestått opplæring i bedrift fører til fagbrev, som igjen åpner dørene til nærmest ubegrensede muligheter – alt etter hva du selv ønsker.

Undervisning og Kurs

I Mjøndalen har vi fine rom og arealer tilrettelagt for læring og praktisk trening på fagene.
For de fagene som skal ha VG3 i løpet av læretiden så gjennomføres den i Mjøndalen, foruten at vi også gjennomfører undervisning på Gol og nå i Hønefoss.  Både VG3 undervisningen og kurs gjennomføres i våre lokaler i Mjøndalen.

DU er alltid velkommen til å stikke innom for en prat og se hvordan vi har det!