Energimontør

Elektrisiteten må ha en infrastruktur

Se film

En energimontørs oppgave er å bygge, drifte og sikre strømnettet i Norge. Energimontørene har bygget all vår infrastruktur fra produksjon, via overføringer mellom landsdeler og kommuner, videre til lokale trafostasjoner der de legger kablene til våre hus og boliger.


Scroll

Hva gjør en energimontør?

Omfanget av arbeidsoppgaver er meget stort. Oppgavene er så vel inne i trafostasjoner og kraftstasjoner som ute langs veien, i skogen og på våre fjell og vidder. Fagområdet gir store og rike muligheter til å reise rundt og oppleve mye både i naturen og i møte med andre mennesker.

Som energimontør har du lært deg å være nøye med hva og hvordan du gjør jobben.  Du har lært deg å ta elsikkerheten på alvor.  Energimontøren arbeider med svært store spenninger og sikkerhet er svært viktig.

Som lærling kan du etter endt læretid gå opp til fagprøve for å bli Energimontør.  med fagbrev som energimontør er du godkjent av Direktoratet for Samfunnsikkerhet og Beredskap (DSB).  Installasjonene til energimontøren leveres til hus og bygninger der elektrikeren står klar til å gjøre sin jobb.

Hvorfor valgte du å bli Energimontør?

Jeg fikk vite om dette yrket av en bekjent. Etter å ha lest litt om det fant jeg ut at dette kunne passe for meg. Jeg har til nå jobbet åtte måneder i faget og trives kjempegodt. Nesten all jobb foregår ute; i alt fra byggeplasser i bystrøk til langt ute i skog og mark. Jobbmulighetene som energimontør er veldig mange og det er store muligheter for videreutdanning også for de som ønsker det.

Tom-Einar Kristiansen, Sande i Vestfold