Hvorfor søke elektrofag

Se film

Mulighetene er ikke mange – de er uendelige

Velg elektrofag og bli med på å finne fremtidens løsninger

Med økende digitalisering og automatisering av oppgaver, er det et stort behov for personer med elektrokompetanse som kan programmere og utvikle løsningene videre. Når du velger elektrofag kan du også starte som lærling etter to år på videregående – og du får lønn i læretiden.

På elektrofag kombineres teori med praktisk arbeid. Fagområdet passer spesielt godt for deg som ønsker praktiske arbeidsdager fremfor en stillesittende jobb. Elektrofag passer for deg som er nøyaktig og systematisk, er serviceinnstilt og løsningsorientert.

lærling innen elektrofag i arbeid

Veien fra ungdomsskole til fagbrev

Søke Vg1 og Vg2

Som ungdomsskoleelev er første sted å søke opptak ved Vg1 elektrofag. Etter Vg1 kan du søke deg inn på en mer spesifisert retning innen elektrofaget.

Finne lærebedrift

Etter 2–3 år på videregående skole er det på tide å finne seg læreplass! Du må selv kontakte aktuelle bedrifter og søke læreplass hos dem. Se våre medlemsbedrifter.

Læretid og undervisning

I læretiden får du praktisk opplæring i bedriften du jobber hos. Elfob bistår med nødvendige kurs og undervisning. Læretiden er på 1,5–2,5 år – lengre uten elektrofag fra vgs.

Fagprøve

Fagprøven består av planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og egenvurdering. Etter bestått fagprøve får du fagbrevet ditt – du er i mål!

elektrolærlinger i undervisning

Faglig trygghet i læretiden

Som lærling vil du møte på oss i Elfob på mange ulike steder. Blant annet er det vi som tegner lærekontrakten din og står ansvarlig for oppfyllelse av denne etter at du har fått en læreplass.

Vi legger også opp til å lage et miljø for dere som er lærlinger på elektrofag i våre lokaler i Orkidehøgda 3 og 10 i Mjøndalen. Her finner du både treningsstasjoner for elektrikere, tavlemontører, telekommunikasjonsmontører og automatikere – i tillegg til en sosial fellesarena. Kom gjerne innom!

Les mer om Elfob

Hva vil du bli?

Les mer om elektrofagene