Nyttig informasjon for
lærlinger i elektro

På veien til fagbrevet

Vi i Elfob er hele veien din støttespiller gjennom læretiden. Det er et sterkt ønske for oss at du får det fagbrevet du nå har din læretid i.

Som skoleelev finner du selv stedet du ønsker å jobbe og søker selv læreplass. Når du har gjort en avtale om læreplass, tar bedriften kontakt med oss i Elfob og vi ordner med kontrakt. Vi hjelper deg med en god start i lærebedriften din og er med deg hele veien fram til du har fått fagbrevet.

Vi anbefaler deg å se deg ut hvilken bedrift eller hvilken type bedrift du ønsker å jobbe i god tid før lærlingetiden begynner. På den måten er sannsynligheten større for at du får testet ut akkurat den jobben du ønsker deg som lærling. Mulighetene er mange!

person i læretid elektrofag fagbrev
lærlinger i elektrofag i arbeid

Om læretiden

Mange lurer på hva en lærling innen elektro tjener, eller hva som er kravene til eleven gjennom de 2,5 årene læretiden varer.

Vi har samlet nyttig informasjon om læretiden vi har opplevd at mange av våre elektrofaglærlinger har hatt spørsmål om. Klikk deg videre for å få svar på spørsmålene dine om lønn, rettigheter og dokumentasjonskrav.

Les mer om læretiden
Elektrikerlærling i arbeid

Finn læreplass

Som skoleelev må du selv finne bedriften du ønsker å søke læreplass hos.

Elfob hjelper deg med arbeidskontrakt og videre oppgaver gjennom lærlingetiden din. Vi har ca. 150 medlemsbedrifter du kan søke å være lærling hos – se gjerne gjennom bedriftslisten vår og kontakt de bedriftene som passer dine ønsker best.

Finn læreplass
Lærer i klasserom kurs elektrofag

Kurs

Under hele lærlingløpet vil du delta på relevante kurs hos Elfob, som et tillegg til den praktiske opplæringen du får hos lærebedriften.

Se informasjon om kursene og aktivitetene vi arrangerer for lærlingene våre. Kursene er både nyttige for deg som skal ta fagprøven om ikke lenge – og for deg som ønsker faglig påfyll.

Les mer om kursene våre
Lærling i elektroarbeid

Fagprøven

Selve finalen på lærlingtiden er fagprøven. Hvordan kan du som lærling forberede deg til denne?

Vi har samlet informasjon om hvordan de ulike fagprøvene gjennomføres og hva som må være på plass før du kan gå opp til fagprøven. Hos Elfob har vi også åtte prøveplasser for elektrikere, en prøveplass for telekommunikasjonsmontør og en prøveplass for tavlemontør.

Les mer om fagprøven

Vil du vite mer om de ulike elektrofagene og hvilke fremtidsmuligheter de gir?

Les mer om el-fagene
elektrofag lærling