Finn læreplass

Hvordan får du læreplass hos en bedrift?

Det er ditt ansvar å finne en læreplass. Start gjerne i god tid før læretiden begynner – da er det mer sannsynlig at du får læreplass i akkurat den bedriften du ønsker. 

For å kunne ta imot deg som lærling, må bedriften du ønsker å jobbe hos være en godkjent lærebedrift. Kontakt bedriften du ønsker læreplass hos, og send en søknad og CV. Du kan søke hos flere bedrifter samtidig, men pass gjerne på hvem du har søkt på og tilbakemeldinger du har fått fra hver enkelt bedrift. Når du har fått læreplass hjelper vi i Elfob deg med å sette opp en lærekontrakt og videre oppfølging.

Våre tips til jakten på læreplass

  • Begynn tidlig å se deg om etter et sted å bli lærling. På denne siden finner du medlemsbedrifter av Elfob som tar inn lærlinger regelmessig.
  • Alle som ønsker å bli lærling må legge inn søknad på vigo.no.
  • Gjør research på bedriftene du vurderer – se på hva slags type arbeider de jobber med og hvilke fagbrev de kan tilby. Det er også nyttig å ta kontakt med bedriften for å vise interesse og få mer informasjon.
  • Lag deg en ryddig CV og søknad som forteller noe om hvem du er og hvorfor du er interessert i en læreplass hos den spesifikke bedriften. Det er også viktig å forberede seg på intervju.