Elektriker

Elektrisiteten  må ha en installasjon

Se film

Elektrikeren gjør installasjoner i hus og bygninger. Det meste av lys, varme og forbruk i hus og bygninger går på strøm og da må elektrikeren ha vært der på forhånd. Elektrikeren gjør installasjonene etter de ønsker og behov kundene har.


Scroll

Hva gjør en elektriker?

Idag bygges det ofte det vi omtaler som Smarte hus, dvs. at lys, varme og forbruk styres etter om vi er tilstede og hvor vi måtte være i huset og bygningen. Smarte hus bruker lite strøm, noen kan til og med ha installasjoner som gjør at de kan levere strøm ut av huset, på nettet. De husene kan ha solcelle paneler eller andre installasjoner som produserer strøm.

Som lærling kan du etter endt læretid gå opp til fagprøve for å bli elektriker. Med fagbrev som elektriker er du godkjent av Direktoratet for Samfunnsikkerhet og Beredskap (DSB). Ingen har lov til å gjøre installasjoner i Norge, uten at du har fagbrev som elektriker – samtidig må du være ansatt i en godkjent bedrift.

Hvorfor valgte du å bli elektriker?

Jeg valgte å bli elektriker fordi det virket spennende og så ut som et riktig valg for meg. Lærlingtiden har vært bra, utfordrende og gitt meg mye erfaring i mye forskjellig innen elektroyrket. Mine jobbmuligheter som elektriker i fremtiden ser jeg positivt på. Det er også gode muligheter for videreutdanning hvor man kan velge å ta flere fagbrev eller ta fagskolen.

– May Rudi Grøtjorden, Rødberg